sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Romania / Balkan tour 2015


Kun muistelen niitä viittä Romaniassa vietettyä päivää, ensimmäiseksi mieleen tulevat tajuttoman ystävälliset ihmiset, sitten vasta värikäs historia sekä hitaat junat. Ainakin ne kohtaamiset, jotka koimme romanialaisten kanssa olivat kaikki käsittämättömän positiivisia. Ja niistä junista: vaikka Romaniassa on olemassa junayhteydet sekä niille selkeät aikataulut, se ei tarkota niiden olevan kovin toimivat. Kannattaa siis tutustua bussitarjontaan tai kysellä vaikkapa hostellilta jotakuta paikallista kuskaamaan :)

The first thing coming up to my mind about Romania is the friendliness of the people, (and after that, the colourful history and the slow trains). At least those encounters I had were all absolutely positive! And about the trains; Even though there exist connections and clear timetables for the trains, it doesn't mean the system works well. So, I prefer you to check the buses or ask someone to drive you to your destination.


Bukarest / Bucharest

Bukarest on Romanian pääkaupunki sekä samalla maan suurin kaupunki. Se on kuitenkin helposti hallittavissa, sillä kaikki kokemisen arvoinen on kävelymatkan päässä. Bukarest yllätti positiivisesti, voisinkin tiivistää sen olevan kuin Pariisi ilman ruuhkaisia nähtävyyksiä, mutta täynnä kivoja kuppiloita.

Even though Bucharest is the biggest city of Romania, it's really easy to handle because all those worth seeing-things are in walking distance. Bucharest was a positive experience: I could summary the city is a little bit like Paris without populous attractions but full of cosy cafés.


Romanian parlamenttitalo on maailman toisiksi suurin rakennus pentagonin jälkeen

Palace of the Parliament is the second biggest building in the world


Bukarest on täynnä pieniä ortodoksikirkkoja

Bucharest is full of small orthodox churches


Braşov

Kun Romanialaiselta kysyy, mikä kaupunki on Romanian kaunein, Braşov on yleisin vastaus. Kannattaa kuitenkin pitää jalat maassa, sillä kyseessä on hyvin pieni kaupunki. Keskellä Transylianian aluetta sijaitseva Braşov on nopeasti nähty, mutta toki näkemisen arvoinen! Itse kuitenkin olin ehkä hieman enemmän kiinnostunut luonnosta Braşovin ympärillä, jota pääsee näkemään Tâmpan vuorelta.

When you ask a Romanian to tell the most beautiful city in Romania, Braşov is the most common answer. Anyhow, don't be too optimistic, the city is really small! Braşov, which is located in the middle of Transylvania, is quickly seen. Personally, I found the nature around Braşov more interesting, which is possible to achieve in the Tâmpa mountain.


Tâmpan vuorelle pääsee myös kaapelihissillä

There is a cable car to Tâmpa mountain

Tâmpan vuori / Tâmpa mountain


Sibiu

Verrattuna Braşoviin, Sibiu on vähemmän vierailtu mutta enemmän mielenkiintoinen kaupunki Transilviniassa. Vaikka se oli yksi pienimmistä vierailemistani kaupungeista matkalla, se oli ainut kaupunki jossa eksyin. Kannattaa siis odottaa kapeita ja sokkeloisia katuja!

Compared to Braşov, Sibiu is less visited but more interesting city in Transylvania. Even though it was one of the smallest cities I visited, it was the only one where I got lost. So be aware of the narrow streets!

Parcul Astra

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas! Ei yhtään helpota mun Romania-haaveita! Oliko siellä helppo reissata? Missä kunnossa tiet oli (vaikka joo junallahan te menitte, mutta noin sivusilmällä katsoen!) ja mitä luokkaa hotellit/hostellit oli? Haaveena ois roadtrip Romaniaan vielä joku pvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii!!! Siis todellakin kannattaa roadtrip tehä Romaniaan! Tutustuin pariin tyyppeihin jotka oli just semmosta tehny Romaniassa, ei ainakaan mitään kritiikkiä tullu! Ja kyllä me dösilläkin liikuttiin, mutta ne kulki pääosin motareilla :D Oon ymmärtäny, että Transfăgărășan-niminen tie on aika legendaarinen, eli se kannattaa tsekata!

   On tosi helppo matkustaa, nuoremmat puhuu englantii hyvin, vanhemmat saattaa ostata ranskaa. Ei kannata todellakaan mitää jänskätä :) Ja hostellit on hyvätasosii, kannattaa kattoo just jostain hostelbookers.com:ista tai vastaavasta tosipaljon sitä rating-tasoo! Me yövyttiin:

   Bukarest: Little Bucharest hostel. Täysin ydinkeskustassa, varmaankin keskeisin rakennus koko kaupungissa! Ei mitään valittamista!
   Brașov: Bohemian hostel. Sekin kovin kelpo hostelli. Siisti ja kansainvälistä porukkaa niinkuin kaikissa :)
   Sibiu: Smart hostel Sibiu. Siellä oli parhaimmat sängyt koko reissun aikana, ja taitaa olla kaupungin ainut loistohostelli ^^
   Timișoara: DownTown hostel. Tosi hyvä sekin (niinkun lähes kaikki hostellit missä käytiin).

   Laita vaan viestii mulle sähköpostilla jos tarttet lisävinkkejä yleisesti Romaniasta tai Balkanilla matkustelusta :))

   Poista
  2. Jee, kiitos hyvästä vastauksesta! Sehä on sitten hyvä, että vanhemmat saattaa osata ranskaa kun se sujuu multa jotenkuten. Venäjää luulis kans jonkun osaavan puhua, onhan tuolla varmaan paljon vaikutteita sieltäkin? Venäjän alkeilla nyt luulis pärjäävän missä vaan Saksasta itäänpäin :D Nyt ei sitten puuttuis enää kun matkaseura, yksin ei viittis autolla lähteä reissuun.

   Ja hei, mä pidän sut mielessä jos joskus saan reissun toteutusasteelle! Seuraan kyllä tätä blogia, että varmaan pysyy mielessä - laittelen sit vaikka mailia :)

   Poista
 2. Tykkään tosi paljon lukea sun kokemuksia näiltä reissuilta ja kuvat on upeita! Itellä haaveena interrail joku päivä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oii! toteuta se, se on niin helppo ja mukava tapa nähdä maailmaa!

   Poista