lauantai 22. elokuuta 2015

Istanbul / Balkan tour 2015

Ne neljä lomaviikkoa jotka töistä otin, kulutin Balkanilla. Teen eri kohteista tämmöset kokoavat postaukset ja kerron samalla mukavista ja näkemisenarvosista paikoista :)

Ihan ensimmäiseksi haluan tehdä selväksi kaikille, että on syytä karistaa kaikki matkailua rajoittavat stereotypiat Balkanin aluetta kohtaan pois. On rehellisesti vaikea keksiä helpompaa paikkaa matkustaa! Toki matkailusta Balkanilla voi hyvinkin helposti luoda mielikuvaa uhkarohkeana ja hurjana reppumatkailuseikkailuna, mutta tähän ainoa rationaalinen syy on se, että se on vain vähemmän vierailtu alue, eikä täten ihmisillä ole muuta tietoakaan. Siksi onkin sääli, että mielikuvia viljellään, sillä se vain vähentää uskallusta hypätä ehkä Euroopan mielenkiintoisimman ja monikulttuurisimman alueen elämään!

Voisi sanoa, että nää kaksi viimeisintä reissua alueella on antanut melko perusteellisen pintaraapasun Balkanista. Jos kelläkään on kiinnostusta saada lisäinfoa ja vinkkejä Balkanin matkailusta, voi laittaa kommenttia tai sähköpostia! :) 

___________________________________________________________________________

Those four weeks of holiday I took, I spent around the Balkans. I'll do several blog posts of different places I visited telling about places worth seeing :)

First, I want to make it sure that there is no need to have any kind of stereotypes of the Balkans when it comes to travelling. Being honest, it's really difficult to find easier place to travel! Of course it is typical that peple create visions of "extreme travelling in the Balkans" because there is not enough information about the area. That's why I want to clarify: do not have a preconceived opinion of the Balkans ; It would be a pity, if one skipped one of the most interesting and multicultural areas of Europe just because of that!


Istanbul

Istanbul, Euroopan suurin suurkaupunki on sekoitus orienttia ja länttä. Niitä harvoja kaupunkeja, joissa nähtävyydet oikeasti ovat näkemisen arvoisia ja samalla myös niitä harvoja kaupunkeja Euroopassa, jossa riittää uutta näkemistä ja ihmettelyä pidemmäksikin ajaksi!

Voisin sanoa, että koko kaupunki on melkeimpä suorastaan museo! Moskeijoita ja upeaa arkkitehtuuria löytyy joka korttelista! Meidän hostelli oli Sultanahmetin alueella, eli siis keskeisimmällä nähtävyysalueella. Näin jälkeenpäin olisin ehkä mielummin majottunut urbaanilla ja boheemimmalla Galatan alueella, niin sitä Istanbulin arkisempaa elämää olisi nähnyt enemmän :)

Istanbul, the biggest city of Europe is a mix of orient and west. It's one of those rare cities, where sights are actually worth seeing. 

I would say that the city is kind of museum! Form every single quarter one can find a mosque and marvellous architecture. Our hostel was located in Sultanahmet area, basically there where the sights and attractions are loacted. Afterwards I would have preferred to overnight in the area of Galata, which is maybe a bit more urban and bohemian. :)
Hagia Sofia on toiminut kikkona sekä moskeijana, mutta on nykyään museo. Tämä käytännössä tiivistää Istanbulin historian melko selkeästi; alueella on kristillinen ja islamilainen perimä, mutta on nykyään käytännössä erittänin maallistunut!

Hagia Sophia has been a church and a mosque, but nowadays it's a museum. This practically sums up the history of Istanbul; the area has a Christian and an Islamic heritage, but nowadays it's really secular!


Sininen moskeija / the Blue Mosque

Lauttamatka Aasian puolelle / A ferry trip to Asian side 

Topkapin palatsi / Topkapi palace 

Topkapin palatsi oli ehdottomasti mielenkiintoisin nähtävyys! Upeita yksityiskohtia sekä kaunista mosaiikkia :)

Topkapi palace was absolutely our favourite sight! Fabulous details and mosaics :)


Galatan alue / The area of Galata

4 kommenttia: