maanantai 31. elokuuta 2015

Bulgaria / Balkan tour 2015


Plovdiv

Siinä missä Sofia on Bulgarian pääkaupunki, Plovdiv on se kulttuuripääkaupunki. Ytimekäs ja tavallisesta manner-Eurooppalaisesta vanhasta kaupungista erottuva vanhakaupunki on helposti hallittavissa. Muutenkin kaupunki on mukavan pieni ja helposti hallittavissa, että siellä kuluttaa sopivasti sen yhden päivän. :)

While Sofia is the capital of Bulgaria, Plovdiv is the capital of culture. The Old Town of Plovdiv differs from a stereotypical Central European Old Town. The city is easy to handle and that's why it was perfect for a one-day visit. :)


 Plovdivin vanha kaupunki / The Old Town of Plovdiv


Sveta Marinan kirkko / Sveta Marina Church 


Bissellä kannattaa poiketa olutbaarissa nimeltä Kotka i Mishka (Котка и Мишка)

A perfect place to have a beer is a beer pub called  Kotka i Mishka


Junamatka Plovdivista Sofiaan / The train journey from Plovdiv to Sofia 


Sofia

Koska tiesimme jo etukäteen melko hyvin ettei Sofia ole kovinkaan näkemisen arvoinen kaupunki, vietimme sielä käytännössä vain yhden illan. Jälkeenpäin ei jäänyt ollenkaan harmittamaan, sillä Sofia todellakin on kovin harmaa suurkaupunki ilman mitään erikoista nähtävää. Siksi suosittelenkin, että Sofian sijaan keskittyy Bulgarian muihin kaupunkeihin, kuten esimerkiksi juuri Plovdiviin!


Because we knew  that the city of Sofia isn't anyhow special, we spent only one evening there. It was a good decision, Sofia is a huge but grey city, basically nothing special to see. That's why I urge you to focus on the other cities of Bulgaria, for instance Plovdiv!4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! ja ai kamala mikä reissukuume tämmösistä postauksista tulee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vooih! Ittellänikin toi reissukuume kohoo samaan tahtiin!

      Poista